5 tipp, hogy télen is fitt és életvidám legyél!

5 tipp, hogy télen is fitt és életvidám legyél!

Írta: Spártai Vitamin - péntek, 2016, január 15 - 14:45

5 tipp, hogy télen is fitt és életvidám legyél!

A téli hónapokban hajlamosak vagyunk veszíteni az energiánkból és az aktív, sportos élet helyett sűrűbben választjuk az otthoni pihenést.

Ennek sajnos több hátulütője is lehet, mert a mozgáshiány következtében egyre kevesebb lesz az energiánk, egyre sűrűbben és nagyobb adag táplálékot veszünk magunkhoz, ezáltal többször fogjuk éhesnek érezni magunkat, ami ha nem vigyázunk, túlsúly problémákat okozhat.  A plusz kilók és a rossz minőségű ételek pedig magukkal vonzzák a rossz közérzetet, ami a végén depresszióhoz is vezethet.

Ugye te sem akarsz idáig eljutni? Akkor fogadd meg a következő tanácsainkat, melyek felráznak és fittségre késztetnek a téli időszakban.

1. Maradj mozgásban!

Ha úgy érzed, hogy most nincs erőd vagy időd az edzéshez, akkor is maradj mozgásban. Egy kis séta a friss levegőn kevésbé fárasztó, mégis feltölt, megmozgat és lelkileg is nagyon pozitívan hat.

2. Hidratálj!

A forró, nyári napokon kérdés nélkül iszunk meg több liter folyadékot, de a téli, hideg időszakban rengetegszer megfeledkezünk a megfelelő folyadékbevitelről.

A levertség, fáradság, éhségérzet sokszor a dehidratáció jelei, így tudatosan pótold a hiányzó folyadékot, vegyél magadhoz minden reggel egy nagy palack vizet, aminek a nap végére nyoma sem maradhat.

3. Táplálkozz egészségesen!

Hideg időben sokkal inkább megkívánjuk a meleg, laktató ételeket. Ne hagyjuk, hogy az időjárás befolyásolja a táplálkozásunkat! Igyekezzünk megtartani az egészséges, zöldségekkel és gyümölcsökkel teli étkezést. Készítsünk egy forró, gazdagon megpakolt levest, ami laktató és ízletes, de mégsem nehezíti el a szervezetünket, ráadásul telis-tele van vitaminokkal és értékes tápanyagokkal.

4.Pótold a hiányzó vitaminokat!

Ha azt szeretnéd, hogy szervezeted valóban kicsattanjon az energiától, akkor bizony muszáj gondoskodnod a hiányzó vitaminokról. A sötét téli hónapokban leginkább a D-vitaminban szenvedünk hiányt, így a természetes napfény hiányában forduljunk a kapszulás vitaminpótláshoz. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ahhoz hogy a D-vitamin megfelelő módon beépüljön a szervezetünkbe, szükségünk van mellé az A-vitaminra.  A Spártai A&D vitamin megfelelő választás az A-, és D-vitaminok pótlására, mert minden egyes kapszulája együttesen tartalmazza mindkét vitamint. A Spártai A&D-vitamin kapszulája 400NE (nemzetközi egység) D-vitamint és 5000NE A-vitamint tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a csontok, a fogak, a haj, a bőr, a köröm, az izomfunkciók, a látás és az immunrendszer egészségének megőrzésében.

5. Méregteleníts!

Rengeteg, kiváló méregtelenítés létezik, melyek közül bátran válogathat mindenki. Gyógynövényekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel csodát tudsz tenni a szervezeteddel. A hidegben pedig a legszuperebb kiegészítése egy-egy ilyen a kúrának, ha néha beülsz egy fél órára a szaunába, mert amellett, hogy feltölt, kikapcsol és ellazít.

Ne hagyd, hogy a sötét, téli hónapok elvegyék a kedvedet a mosolygástól. Tegyél magadért, az egészségedért és a lelki egyensúlyodért.