Interjú Kiss Viviennel a Spártai Vitamin csapatának egyik nagy reménységével!

Interjú Kiss Viviennel a Spártai Vitamin csapatának egyik nagy reménységével!

Írta: Spártai Vitamin - szerda, 2016, április 13 - 13:57

Interjú Kiss Viviennel a Spártai Vitamin csapatának egyik nagy reménységével!

Ha kitűzök egy célt, akkor azt elérem! - Hangzik Kiss Vivien szájából, olyan meggyőződéssel és eltökéltséggel, hogy a kételynek egy szemernyi szikrája sem merül fel bennünk!

Szép, csinos, okos, vagány: Ő Vivien – „ a Spartan Race-s”
Akik rendszeres Spartan Race versenyzők, nekik nem kell bemutatnunk.


Azoknak akik (még) nem űzik ezt a virágkorát élő sportágat, nekik néhány szóban a megmérettetésről: A Spartan Race nem csupán a világ, hanem kishazánk legnépszerűbb akadályfutó versenye.
Kemény, embert próbáló terepen, spártai körülmények között megrendezésre kerülő viadal.
Az indulók nagy többsége nem az időeredmény miatt indul, hanem hogy végig küzdje megát a pályán. Nagyon sokan indulnak csapatban és egymást segítve együttes teljesítik a Spartant.

De vannak olyan harcosok, akik azért, jönnek, hogy futamról futamra jobb időeredményt érjenek el, ők minden egyes megmérettetésen kilépnek a komfortzónájukból, feszegetik teljesítőképességük határait és megmutatják a bennük rejlő erőt: Ők az Elite versenyzők, természetesen köztük indul a mi kis üdvöskénk: Kiss Vivien is!

 

Spártai Vitamin: Mióta sportolsz rendszeresen? Mondhatjuk azt, hogy életed szerves része a sport?

Vivien: A sport már kisgyermek korom óta az életem részét képezi. Számos sportot kipróbáltam úgy, mint szertorna, úszás, röplabda, lovaglás, windsurf, tenisz. Némelyiket tényleg csak alkalmi jelleggel szabadidőmben, de a szertornát például 13 évig űztem versenyszerűen, valamint az úszás is több évig tartott, bár abból csak egy verseny volt.
A sport teljes mértékben az életem része, már nem is bírnám sport és mozgás nélkül. Az utóbbi pár évben viszont áttértem a konditermi edzésre és futásra.


Spártai Vitamin: Milyen versenyeken indulsz?

Vivien: Leginkább Spartan Race terepfutó versenyeken, melyek akadályokkal vannak tarkítva, de „hétköznapi” futóversenyekre is benevezek, ha időm engedi. Szeretem megmérettetni magam bármiről, legyen is szó, de most a Spartan Race a szívem csücske (nevet).


Spártai Vitamin: Mikor indultál az első Spartan Race versenyeneden? Milyen indíttatásból?

Vivien: Az első versenyem a 2014-es Hungaroringen megrendezett sprint távú Spartan volt. Egy nagyon kedves barátom mesélt a versenyről, győzködött, hogy mindenképpen indulnom kell, „hiszen ez a versenytípus nekem lett kitalálva”- mondta. Sok győzködés árán beadtam a derekamat. Azóta is nagyon hálás vagyok neki ezért.


Spártai Vitamin: Eddig hány Spartan Race-n vettél részt? Milyen eredményekkel?

Vivien: Összesen 9-en. Az első versenyemen közel 300 lányból 10. lettem, majd egy téli versenyen indultam ott 20. hely sikeredett a 400 lány indulóból. Aztán szép lassan haladtam előre, az Open kategóriából átneveztem az Elite-be és sikerült 2.4. és 6. helyet megszereznem.

 

 

 

 

 

Spártai Vitamin: Melyik volt a legemlékezetesebb Spartan Race futamod, miért?

Vivien: Az első Beast távú versenyem talán, mert ott kellett igazán leküzdenem önmagam. 30,5 km-es távot kellett teljesíteni a Magas –Tátrában rengeteg akadállyal megspékelve. Hideg vizes patakban kellett kilométereket futni, estem-keltem, a testem már fel akarta adni, fájtak az izmaim, ízületeim, a lábaim vízhólyagokkal voltak tele és térdig érő iszapban küzdöttem magam előrébb. Itt volt a legnagyobb szükségem a kitartásomra és elszántságomra, ezért is volt sorsdöntő ez a verseny.


Spártai Vitamin: Mit akarsz elérni ebben a sportágban, mik a céljaid?

Vivien: A célom, hogy bizonyítsak magamnak, hogy mindig jobb kondícióm legyen, és jobb helyezéseket érjek el. Az idei évben a cél, hogy kijussak az USA-ban Tahoe-tónál megrendezendő világbajnokságra, illetve, hogy teljesítsem a minimum 42 km-es ULTRA Beast-et Vehec-ben.


Spártai Vitamin: Az életed minden területén ennyire tudatos vagy?

Vivien: Igyekszem céltudatos lenni, hiszen véleményem szerint másképpen nem lehet sikeres és boldog az ember. Nem akarok középszerű lenni, esetleg olyan életet élni, ami nem elégít ki. Hiszen a kötelezettségeink elvégzése mellett jól kell tudnunk érezni magunkat, élvezni kell az életet.


Spártai Vitamin: A rendszeres sport mellett a táplálkozásodra és a megfelelő vitaminbevitelre is ügyelsz?

Vivien: Persze a mozgás mellett a legfontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin, étrend-kiegészítő és persze a pihenés. A szervezetem védelmét a Spártai Vitamin látja el. A korábban szedett hasonló márkájú termékekkel szemben sokkal megbízhatóbbnak találom, mindenkinek csak ajánlani tudom.


Spártai Vitamin: Mi változott, amióta a Spárta Szuper Vitaminokat szeded? Változott valami?

Vivien: Sokkal energikusabb vagyok és jobb a közérzetem. De szemmel látható jelei is vannak: a körmöm hajam sokkal erősebb. Arról nem is beszélve, hogy a környezetemben lévő emberekkel szemben én nem voltam beteg azóta, amióta a Spártait szedem. Semmi influenza, tüsszögés, láz vagy hasonlók…Szerencsére.


Spártai Vitamin: Melyek a kedvenc Spártai Vitamin termékeid? Miért?

Vivien: A kedvenceim egyértelműen a Spártai Spartan Race Hard csomag és az Acai Berry. A Spartan Race Hard csomagban megvan minden, ami egy sportolónak kell, nem is adhat többet, minden megvan benne a megfelelő mennyiségben. A Spártai Szuper Multit nem is kell elemezni: a legjobb összeállítás. Nem kell 8féle vitaminos dobozból összeszedni a szükséges kapszulákat, csak kiveszem a napi csomagot és mindent megtettem az egészségemért. A Spártai Spirulina algát minden nőnek ajánlani tudom, a hajam amióta szedem sokkal kezelhetőbb. A Spártai Acai Berry pedig szuper immunerősítő és védi az érrendszert, ami nekem nagyon fontos.


Spártai Vitamin: Mit üzensz azoknak, akik már jó ideje figyelemmel kísérik a Spartan Race versenyeket, de valamilyen oknál fogva nem mertek rajtvonalba állni?

Vivien: Mindenképp próbálják ki, ne várjanak! Nekem szerelem lett belőle és nagy hiba lett volna kihagyni.


Spártai Vitamin: Van mottód?

Vivien: Kifejezetten nincs mottóm. Talán az, hogy sosem szabad feladni. Aki elszánt és kitartó bármit elérhet az életében.