Jól jönne egy remek stressz oldó?

Jól jönne egy remek stressz oldó?

Írta: Spártai Vitamin - szerda, 2014, október 29 - 17:32

A B vitaminok fontos szerepet játszanak abban, hogy az idegrendszered megfelelően működjön. Nélkülözhetetlenek ahhoz is, hogy a hajad fényesen ragyogjon, a bőröd üde legyen, és ahhoz is, hogy a körmeid egészségesek maradjanak. A B vitaminoknak az emésztőrendszered is nagy hasznát veszi, mert javítja és fokozza az emésztőszervek működését.

A sportolók sem mehetnek el a B-vitaminok mellett, hiszen az izmok felépítésében és működésében is lényeges szerepet játszanak ezek az anyagok.

A B-vitaminokat komplexnek is nevezzük

Ha javítanád a közérzetedet, akkor ne töprengj azon, hogy a rengeteg B vitamin közül - (B1, B2, B3, B5, B6, B12) - melyiket válaszd.

Bár a B vitaminok minden egyes tagja egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, azért van két közös fontos tulajdonságuk:

  • Együttesen fejtik ki a hatásukat
  • Természetes formájukban is együtt fordulnak elő

Külön-külön sokkal kevésbé képesek kifejteni a hatásukat. Együtt még a felszívódásuk is jobb, mint önállóan, vagyis semmit sem érsz el azzal, ha pusztán egyfajta B vitamint szedsz.

Tudtad, hogy a B vitamin az egyik legnagyobb segítség a stressz ellen?

Sőt, ez még fordítva is igaz lehet, mert a B vitamin hiánya akár depressziót is okozhat.

Ha stresszes az életed, nyugtalan vagy, akkor fontos, hogy elegendő B vitamint juttass a szervezetedbe. Biztosan Te is tudod, hogy az lenne a legjobb, ha az életmódodon változatnál, de ez sokszor nem pusztán akarat kérdése. Az állandó rohanást, a munkahelyi idegeskedést nehéz lenne kizárni a mindennapokból, de a rohanó életmód nem kedvez a vitaminok hasznosulásának sem. Számos anyag van, ami pusztítja őket és megakadályozza felszívódásukat. A túl sok kávé vagy tea, a mértéktelen mennyiségű cukor és édesség és az alkohol is ide sorolható. Ezt tetézi még az is, hogy az étkezéseid nem tudják fedezni a napi vitaminszükségletet.

A B vitamint sikeresen B-komplex vitamin készítményekkel pótolhatod.