Kisgyerekkel télen – megúszható a megfázás?

Kisgyerekkel télen – megúszható a megfázás?

Írta: Spártai Vitamin - csütörtök, 2016, január 21 - 14:36

Spártai Vitamin: Kisgyerekkel télen - megúszható a megfázás?

Minden  szülő tudja: a téli időszak egyet jelent a megfázós időszakkal. A gyerekek sorra dőlnek ki, és alighogy kiheverik a megfázást, pár nap után újra ágynak dőlnek. Óvodás, kisiskolás korú gyerekkel bizony kihívás a tél, lássuk mit tehetünk a betegségek ellen!

A fertőzéses megbetegedések egyik leggyakoribb kórokozója a rhinovírus, mely kisgyerekeknél leggyakrabban torokgyulladást, fülgyulladást okoz. A csupa kellemetlen tünettel járó betegséget még a felnőttek sem viselik jól, hát még a gyerekek!

Az óvoda, iskola tökéletes közeg a vírus terjedésére, ahol a kicsik oda-vissza fertőzik egymást, ideje bevetni minden trükköt! Íme néhány tipp, hogy elkerülhessük a megfázást!

Kézmosás!

A betegség cseppfertőzéssel terjed, így a téli időszakban különösen fontos a helyes és alapos kézmosás. Furcsán hangozhat, de érdemes pl. egy mondókán keresztül, vagy egy kis mesével begyakorolni a gyerekekkel a minden részletre kiterjedő kézmosást.

A szabályok: a kézmosás legalább 30 másodpercig tart, lehetőleg langyos vízzel, szappannal történik, átmosva a tenyereket, a kézfejet, az ujjakat és ujjhajlatokat is.

Higiénia az utcán is!

Ha náthás ember közelében vagyunk, tömegközlekedünk, ne érjünk a szemünkhöz, arcunkhoz – és ezt tanítsuk meg gyermekünknek is. Tartsunk magunknál antibakteriális kéztisztító gélt, hogy az utcán is rendszeresen tisztán tudjuk tartani a saját és gyermekünk kezét. Ez a kis odafigyelés sokat segíthet a megelőzésben!

Rendszeres takarítás!

A téli időszakban a szokásosnál is gyakrabban cseréljük törölközőinket és ágyneműinket és különösen figyeljünk oda otthonunk tisztaságára! A kórokozók egy tüsszentés után még órákig lesben állnak és fertőznek, ha tudnak – ne adjunk nekik esélyt! Takarítsunk gyakrabban és alaposabban, hogy megakadályozzuk a baktériumok elterjedését.

Egészséges táplálkozás, vitaminpótlás!

A gyenge immunrendszer a kórokozók kedvenc céltáblája. Erősítsük a gyerekek szervezetét helyes, kiegyensúlyozott táplálkozással és multivitaminokkal! Nem könnyű rábírni a kicsiket a friss zöldségek és gyümölcsök elfogyasztására, ezért ebben az időszakban fontos a plusz védelem: a Spártai Junior magas D-vitamin tartalommal, természetes eredetű béta-karotinnal, citrus bioflavonoidokkal és csipkebogyóval kiegészítve ideális kiegészítője a gyerekek étrendjének. A Spártai Junior Multivitamin Rágótabletta finom, és tartalmazza azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amikkel felvehetjük a versenyt a kellemetlen megfázások ellen: a multivitaminokkal segíthetünk az immunrendszer erősítésében és helyes működésében, csökkenthetjük a fáradtságot, fáradékonyságot és a test energia-háztartásán is javíthatunk.

Spártai Junior Rágótabletta

Rendszeres mozgás!

Még ha csak egy 20 perces sétáról is van szó – minden nap kötelező! Nem kell maratoni edzésekre gondolni: télen egy vidám hógolyózás, kutyasétáltatás, vagy gyors játék a parkban jól felöltözve ugyanúgy számít és ellenállóbbá teszi a szervezetet.

Vidám, aktív, egészséges telet kívánunk!