Senior CrossCore csoport: Interjú az edzővel!

Senior CrossCore csoport: Interjú az edzővel!

Írta: Spártai Vitamin - péntek, 2016, március 4 - 10:50

Interjú Danka Olgi Személyi trénerrel

Danka Olgi személyi tréner és instruktor tartja az idősebb korosztálynak szóló Senior CrossCore edzéseket a Yakuza Fitnessben. Elsőre mindenki azt gondolná, hogy a Senior korosztállyal egészen máshogyan kell bánni edzés közben: finomabban, kedvesebben, engedékenyebben. Azonban az idősebbek sokszor „harapósabbak” mint a fiatalok, egy-egy sikerélményért jobban megküzdenek, és jobban is örülnek az elért eredménynek.

 

Spártai Vitamin: Miért javasolják a CrossCore edzésformát az idősebbeknek?

Danka Olgi: Mert a CrossCore-ral kb. 3000 gyakorlatot lehet végezni, és ezek között bőven van olyan, amelyeket a gyógytornászok is kifejezetten javasolnak. További előnye az idősebbek számára, hogy az eszköz segítségével az ember a saját súlyával edz, így mindenki a saját erejéhez mérten tudja a feladatot elvégezni.

Spártai Vitamin: Milyen a hangulatúak az edzések?

Danka Olgi: Minden edzés viccen kívül: egy buli. A sportos Seniorok életfelfogása, életkedve, vitalitása egészen más, mint az otthon tespedőké. Eleve, aki ide jár, az nem is öreg vagy idős. Itt mindenki fitt és teljesítményorientált. Itt nincs kor, csak a fiatalság hangulata van. Számomra a közösség, amit alkotnak nagyon szimpatikus. Ők igazi csapatot alkotnak: volt húsvéti, év végi vacsora- buli, és év közben is csinálnak közös programokat.

Spártai Vitamin: Mennyire lehet, illetve kell Őket motiválni?

Danka Olgi: Jómagam is meglepődtem, hogy nagyon motiváltak, akarnak és tudnak is keményen edzeni. Egészen máshogyan örülnek egy-egy eredménynek, amikor például egy gyakorlatból többet tudnak megcsinálni, vagy amikor bizonyos bonyolultabb feladatokat végre tudnak hajtani. Ilyenkor sugárzik róluk az elégedettség és a sikerélmény. A férfiak pedig kifejezetten kedvesek, olyan kisfiús módon, szeretnek nekem megfelelni. ;) Szóval nagyon jó a hangulat!

Spártai Vitamin: Milyen korosztály egyáltalán a Senior korosztály?

Danka Olgi: Ez fizikum függő. Van sajnos 30 éves, aki gyengébb. De például Sanyi bácsi, aki 76 éves, nos ő az egyik büszkeségünk, mivel a Parkinson kór ellen – kézremegéssel járó betegség - vette fel sikerrel a harcot. Az orvosok rendre megállapítják, hogy egyfajta csoda, hogy az állapota stabil és nem romlik. Pedig ez szokott lenni a tendencia. Viszont az is igaz, hogy Sanyi bácsi rendszeresen itt van, és nagyon figyel az egészségére. Egészségesen táplálkozik és büszke rá, hogy a betegségére felírt gyógyszereken kívül csak táplálék-kiegészítőket szed.

Spártai Vitamin: A Senior Crosscore csapattal kapcsolatban mire vagy a legbüszkébb?

Danka Olgi: Jó látni, hogy már stabilan 30-an vagyunk a csoportban, és egyre többen leszünk. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Edzés végén beszélgetünk az edzésről, étrendekről, az otthon végezhető gyakorlatokról.
Ha rájuk gondolok, soha nem félek az öregedéstől.