Tavaszi fáradtság - Mit tegyünk ellene?

Tavaszi fáradtság - Mit tegyünk ellene?

Írta: Spártai Vitamin - csütörtök, 2017, március 2 - 11:45

A tavaszi fáradtság nem egyfajta betegség, csupán arról van szó, hogy ahogy a természet átvált télből tavaszba, úgy a szerveztünk is egyfajta átállást végez.

Ehhez az amúgy is megcsappant energiaszükségletünket emészti tovább. A tavaszi fáradtság jeleit sokunk tapasztalja, ilyenkor fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek vagyunk, nehezebben összpontosítunk. A rossz alvás (kevés, vagy túl sok) és az étvágytalanság miatt általános rossz közérzet alakulhat ki. Azonban nem kell megijedni, néhány jó módszerrel gyorsan átvészelhetjük.

Ne hanyagold el a folyadék bevitelt!

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában fontos. De tavasszal érdemes az ajánlott 2-2,5 liter folyadék bevitelre kiemelten figyelni, ez ugyanis segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól.

Reggelizz!

Egy finom, tápláló reggelivel értékes vitaminokat és ásványi anyagokat vehetsz magadhoz, így könnyebben indul a reggel, több energiával állsz a napi feladatok elé is.

Mozdulj ki!

Talán a tavasz első heteiben fáradtabbnak érzed magad, mint a hosszú tél során bármikor, ám érdemes erőt venned magadon. Egy délutáni séta, egy hétvégi kirándulás, a szabadban töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj. Élvezd ki a tavasz első napsugarait!

Figyelj a vitaminpótlásra!

A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll, ugyanis a borús tél végére a szervezetünk tartalékai kimerülnek. A megfelelő működéséhez és a jó közérzethez többek között a megfelelő vitaminszint is hozzájárul.

Most 5 olyan vitamint mutatunk, amelyek hatására garantáltan energikus maradsz:

Ár: 2.190 Ft

Spártai Szuper C-vitamin (90)

Ez a nagyon sokrétű vitamin méltán az egyik legismertebb a vitaminok között. Hatása az egész testre kiterjed. Hozzájárul az immunrendszer működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezéséhez.

 

Spártai Szuper B-komplex (60)

Stresszcsökkentő, feszültségoldó hatása van és hatásos fáradékonysággal, illetve eseti 
fáradtsággal szemben. Pozitívan befolyásolhatja a test energia-háztartását a kiegyensúlyozott életért.

 

Ár: 2.490 Ft

 

Ár: 1.390 Ft

Spártai A&D vitamin (90)
 

Szükséges az immunrendszer normál működéséhez, valamint a csontképződéshez. Megelőzi az immungyengeséget és a levertséget. A D-vitamin szerepe a legjelentősebb a fáradtság leküzdésében.
 

Spártai Konzim Q10 (60)
 

A sejtek energiatermelésének forrása, erős antioxidáns hatással bír. Kutatások feltárták, hogy a Q10 koenzinmek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén is.

 

Ár: 2.990 Ft

 

Ár: 1.490 Ft

 

Spártai B1 vitamin (90)
 

Segíti a nyugodt alvást, csökkenti az ingerlékenységet és a levertséget, jótékony hatással van az idegrendszer működésére.