cropped-aleko-spinning-spartaivitamin3.jpg

Spinning az élet – Interjú Alekoval (1)

Megosztva:

Neve- Burulitisz Alexandrosz

Foglalkozása- mérnök

Szenvedélye a kerékpározás és Spinning.

Olvassátok szeretettel interjúnkat Alekóval, akit sokan csak Aleknak szólítanak és ismernek. Arról kérdeztük, miért is jó annyit tekerni és hogyan kezdjünk bele a kitartó Spinning edzésekbe.

  • Mit jelent neked a Spinning?

Barátok, szabadság, a zenére tekerés élménye. Egy olyan cardio edzés, amely egyben egy mentális élmény és kikapcsolódás is!

  • Hogyan alakult ki a vonzódásod ehhez a sporthoz?

Lementem egy órára sok-sok évvel ezelőtt és egyszerűen megfogott. Valószínűleg a zene és sport együttes hatása miatt és az a bizonyos mentális kikapcsolódás is közre játszhatott.

  • Miért lettél edző?

Elkezdtem magamnak órákat összerakni, egyedül tekertem ezekre sokszor, majd gondoltam, ezt az érzést átadnám másoknak is. Kipróbáltam és működött, innentől nem volt megállás.

  • Mit javasolsz azoknak, akik most kezdik a Spinninget?

Próbáljanak ki több helyszínt és több oktatót, és olyan helyen kezdjenek bele, ahol foglalkozik az edző a vendégekkel. Eleinte ne próbálják végigcsinálni azt, amit az edző! A cél, hogy egy közepesen erős terhelésen edzenek, 6-8 hétig, kevés kiállással. Ha meglesz az alap állóképességük, utána jöhetnek az intenzívebb órák. És persze élvezzék az egészet, hisz azért (is) mennek! 🙂

  • Mitől lesz jó egy óra? 

Huh, ez nagyon sok mindentől függ természetesen. Van szakmai része, pl., hogy legyen bemelegítés az elején 6-8 perc legalább, kellően hosszú levezetés és utána nyújtás a végén. A bringán kerékpáros mozgásformákat végezzenek, ne gyakorlatokat. Az instruktor figyelje és segítse a vendégeket óra közben. Aztán az, hogy egy vendégnek tetszik-e egy egyébként szakmailag jó óra, már függ az oktató személyiségétől, zenei világától és hogy hogyan adja ezt át, ez már a szubjektív része a dolognak. Mindenkinek meg kell találnia a neki megfelelő oktatót, oktatókat. Aztán persze számít még a bringák állapota, a terem légköre is.

  • Mit adott neked a sport?

Sok-sok barátot, élményeket a teremben és rendezvényeken, kikapcsolódást, extázist, ellazulást. Összetett ez nagyon.

Interjúnk folytatásához kérlek kattints ide! >>>